2018 ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE YILI İLAN EDİLDİ
< Geri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğiyle,  23 Şubat 2018 tarihinde Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Deklarasyonu imzalandı.

Sendikamızın da katılım sağladığı imza töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, TİSK Başkanı Kudret Önen, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, DİSK Başkanı Kani Beko, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Deklarasyonda 2018 yılı "Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Yılı" ilan edildi. Çocuk işçiliği ile mücadele konusunda toplumun duyarlılığının artırılması için ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüleceği vurgulandı. Bütün çocukların çalışma yaşamından uzak tutulması, çocuk işçiliğin ve çocuk işçiliğin en kötü biçimlerinin ortadan kaldırılması hedefiyle, eğitim, sağlık, güvenlik, barınma, ulaşım ve diğer tüm hizmetlerin eş güdüm içinde sağlanmasına özen gösterileceği belirtildi.